Reconva is the new confident

Hoi allemaal,

Alweer vijf jaar geleden is het dat ik met mijn basisschool op kamp ging naar de Veluwe. Naar mijn mening toch wel het hoogtepunt van mijn basisschooltijd. Eva was het met me eens. Eva en ik wonen allebei in Bodegraven en een tijdje geleden gingen we voor de verandering weer wat drinken. We hebben samen op de basisschool gezeten en ik had haar lang niet meer gesproken. Na bijgekletst te hebben over de basisschool en wat er wel niet allemaal verandert is vertelde Eva ook dat ze een bedrijf is opgestart, en ik ben fan!

Reconva is de naam geworden van het bedrijf. Het idee om op zestienjarige leeftijd een bedrijf te starten is nog niet zo gek als je haar verhaal hoort. Net als iedere andere 5 havo klasser moest Eva een PWS maken (voor de mensen die niet weten wat dit inhoudt: het is te vergelijken met een groot werkstuk en is een goede opstart naar je vervolgopleiding). Eva doet haar PWS samen met een vriendin van haar: Rebecca. Zo is ook de naam ontstaan: Reconva: Rebecca, Reconva: Eva en Reconva: confident. De ‘confident’ houdt verband met hun boodschap wat ze willen verkopen met hun bedrijf: ‘stop met onzeker zijn’. Linnen tasjes gaan dit doel werkelijkheid maken. Een handig formaat en een leuke tekst maken dat je hem per direct wil gaan gebruiken. Persoonlijk vind ik het verhaal hoe de tas tot stand is gekomen een inspiratie en maakt hem dan ook echt een ‘one of a kind’ tas! De opbrengst van de tas gaat in zijn geheel naar het goede doel: Het Leontienhuis. Het Leontienhuis is (misschien heb je er wel van gehoord) van Leontien van Moorsel, een wielrenster, en is opgericht om vanuit haar eigen ervaring om meiden met een eetstoornis te helpen weer zelfverzekerd te worden over zichzelf. Leontien heeft zelf hard gevochten om deze ziekte te overwinnen en dat is haar gelukt.

dsc_0807

dsc_0802

Toen ik nog bij Eva in de klas zat deed ik mijn spreekbeurt over Leontien van Moorsel. Fietsen vond ik erg leuk en Leontien was toen echt mijn voorbeeld. Ik had Leontien gemaild of ze misschien nog wat persoonlijke dingen kon vertellen zodat ik dat in mijn spreekbeurt kon zetten. Tot mijn verbazing kreeg ik een mailtje van Leontien terug met informatie en ze wenste me succes met mijn spreekbeurt. Als klein meisje is dit mij erg bijgebleven en daarom is ze ook voor mij (nog steeds) een groot voorbeeld. Ik snap dat Rebecca en Eva het Leontienhuis hebben gekozen als het goede doel. Naast dat het aansluit bij hun doel om meiden zelfverzekerd te laten voelen is Leontien van Moorsel hét voorbeeld voor kleine en grote meiden.

Eva is zelf model bij Elite Model Management Amsterdam en toen Eva en ik wat aan het drinken waren vertelde ze hele leuke verhalen over haar werk. Ze beschrijft het als een topsport. Ik heb ontzettend veel respect gekregen voor de meiden en jongens die het volhouden zo hard te blijven werken aan hun eetpatronen. En als Eef tijd kan vinden in haar drukke schema hoop ik dat ze een keertje ons wil laten weten hoe haar eetroutine er nu eigenlijk uitziet!

eva

                                                         Eva aan het werk

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op Reconva, daar kan je nog meer lezen over hun tas, doel en over het Leontienhuis! De tas is te koop voor 9,95 euro en een vierde van de omzet gaan naar het Leontienhuis.

Liefs,

Nanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s