A guide to Dubrovnik

Hoi allemaal,

Zoals al meerdere keren vermeld (sorry, ik vond het gewoon zo leuk) ben ik in het paradijs op aarde geweest: Dubrovnik. Een plaats wat ligt in Kroatië en waar je meteen verliefd op wordt. Ondanks dat het maar 2,5 uur vliegen is beland je echt in een andere wereld. Dat wordt vooral veroorzaakt door de taal die ze daar spreken. De Kroatische taal heeft (naar mijn mening dan) ergens ver weg iets weg van Arabisch. Ook is de temperatuur: geweldig! Geniet daarom van alle vakantie kiekjes en lees snel verder.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik ging een week samen met mijn beste vriendin Romy mee. Na zoals gewoonlijk tot het laatste moment gewacht te hebben met het inpakken van mijn koffer gingen we op stap. Diep in de nacht in een busje richting Schiphol. Het was maar 2,5 uur vliegen dus we stonden al vroeg in het zonnige Dubrovnik. Na een nogal hectische poging een auto te huren zijn we richting ons huis gegaan. Naja, huis is misschien niet de juiste benaming.

Het huis bestond uit twee delen. Het bovenste gedeelte werd bezet door Romy haar ouders en haar oom en tante. 2394853 Traptreden naar beneden stond nog een huis en daar sliepen Room en ik. Als je vervolgens nog wat traptreden naar beneden liep stond je aan het zwembad waarbij je uitkeek over Dubrovnik city en de zee. Als je dan nog energie over had en nog een paar traptreden naar beneden liep stond je op de stenen steiger aan zee. Vooral als de zon laag stond en de lucht roze kleurde was het echt het perfecte uitzicht voor het maken van een jaloersmakende Instagram post

dsc_0187dsc_0183

Naast enkele dagen op aan zee te hebben doorgebracht hebben we ook een hoop gezien. We zijn een marktje wezen bekijken in het oude gedeelte van de stad.  Ook zijn we per boot enkele eilanden in de buurt van Dubrovnik wezen bezoeken. ’s Ochtends vroeg gingen we naar de haven en daar stapte we op de boot. De boottocht is echt een aanrader als je in Dubrovnik op vakantie bent. Het is de perfecte afwisseling tussen zonnen en toerist spelen. Daarnaast werd er ook nog een lunch op de boot verzorgd.

dsc_0242dsc_0266dsc_0473

Als je opzoek bent naar een originele vakantiebestemming voor de mooiste foto’s dan raad ik zeker Dubrovnik aan. Een plaats die naar mijn mening op ieders bucketlist thuis hoort!

dsc_0476dsc_0182dsc_0221dsc_0431

Wat raden jullie aan als vakantiebestemming? 

Liefs,

Nanda

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s