Coderen met kloss

Hoi allemaal,

FV.com is gemaakt met het platform WordPress. WordPress neemt het coderen uit handen van de bloggers en maakt het net wat gemakkelijker een blog te creëren zonder al dat ‘gedoe’ eromheen. Maar dat ‘gedoe’ schijnt volgens topmodel Karlie Kloss juist het leukste gedeelte te zijn. In de september editie van de Nederlandse Vogue stond een uitgebreid artikel over het belang van vrouwen in de techwereld. Een onderwerp waar ik graag wat verder op in ga.

Karlie Kloss, een 23 jarige Victoria Secret Angel en actrice, houdt zich naast mooi zijn en acteren ook bezig met de wereld van het coderen. ‘Het is cruciaal voor vrouwen om zo jong mogelijk te leren programmeren, om ervoor te zorgen dat wij als vrouwen een stem en aandeel hebben in hoe de wereld eruit zal zien’ aldus Karlie. Ze is haar eigen organisatie begonnen om ervoor te zorgen dat er meer meiden aan de top van de tech wereld komen te staan. ‘Kode with Klossy’ maakt meisjes in een paar weken wegwijs gemaakt in de wereld van de technologie.

Kode with Klossy

Maar hoe is dat nu toch zo gekomen dat de techwereld wordt beheert door jongens? Er was in Nederland niet de nood dat vrouwen moesten werken in de tweede wereldoorlog omdat een groot deel van de mannen in Nederland bleef. Daarnaast hadden we nog last van het ideologische plaatje: vrouwen horen niet te werken. Onderzoek aan Harvard laat ook zien dat vrijwel iedereen diep van binnen vindt dat bèta vakken meer voor jongens zijn. ‘Meisjes krijgen er ingegoten een talen kind te zijn’ schrijft de NRC. Door deze gebeurtenissen hebben vrouwen een grote achterstand opgelopen die moeilijk in te halen is.

Ik heb gezocht naar een dergelijke organisatie zoals die van topmodel Karlie maar dan in Nederland. Deze zoektocht mocht echter niet slagen tot nu toe. Wel in de modewereld komt technologie in Nederland tot zijn recht. Steeds meer wearables zijn te koop. Wearables zijn technologische apparaten die op het lichaam gedragen worden. Denk aan de Smart watch. Maar er is meer! Levi gaat komen met een Commuter Trucker Jacket, een jasje met een interactieve stof in de mauw waardoor fietsers via hun mauw muziek, routes en telefoontjes regelen.

Zou jij zelf een baan in de techwereld overwegen? 

Liefs,
Nanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s